Αθλητικά

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα παιδιά του ζητούν τα λείψανά του να μεταφερθούν σε μαυσωλείο

Αίτημα στα δικαστήρια της Αργεντινής υπέβαλαν τα παιδιά του  Ντιέγκο Μαραντόνα ζητώντας να μεταφερθούν τα λείψανά του στο μαυσωλείο ως «πιο ασφαλές μέρος» όπου οι οπαδοί θα μπορούσαν να αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Τα λείψανα του Μαραντόνα μετά τον θάνατό του τον Νοέμβριο του 2020, μεταφέρθηκαν σε ένα ιδιωτικό νεκροταφείο στα περίχωρα του Μπουένους Άιρες όπου επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο μέλη της οικογένειας.

Το μαυσωλείο, που ονομάζεται «Memorial del Diez», βρίσκεται πίσω από την Casa Rosada, την έδρα της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης της Αργεντινής, και θα είναι ανοιχτό για το κοινό, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ η Βερόνικα Ογέντα, η μητέρα του μικρότερου του Μαραντόνα. . .

«Όλοι οι κληρονομικοί ζητούν με κοινή συμφωνία να επιτρέψουν τη μεταφορά στον επόμενο προορισμό του, την αιώνια ανάπαυση (…) σε πολύ ασφαλές μέρος από το σημερινό», ανέφεραν στο αίτημά τους που υπέβαλαν στο δικαστήριο των κόρες της Μαραντόνα, Ντάλμα, Τζιανίννα και Τζάνα και η πρώην σύντροφός του Βερόνικα Ογέντα

«Για να μπορέσει όλος ο λαός της Αργεντινής και οι πολίτες του κόσμου να αποτίσουν φόρο τιμής στον πατέρα μας που ήταν το μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής», σημειώνουν.

Η μετεγκατάσταση θα γίνει γύρω στις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 με την Αργεντινή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών τον Νοέμβριο του 2020 από καρδιακή προσβολή. Οι οπαδοί της Νάπολης και της εθνικής ομάδας της Αργεντινής τον Λάτρευαν ως «θεό του ποδοσφαίρου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button