Κόσμος

ΗΠΑ: Η αστυνομία κράτησε κρυφή την εκπυρσοκρότηση όπλου κατά την διάρκεια εκκένωσης του Κολούμπια

Κρυφή κράτησαν οι Αρχές την εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού που επιχειρούσε στην εκκένωση του πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο είχε καταληφθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η σφαίρα, που εκτοξεύτηκε καθώς ο αστυνομικός κρατούσε το όπλο του στο αριστερό του χέρι, ενώ προσπαθούσε να μπει στο κλειδωμένο δωμάτιο, προσέκρουσε σε μια πόρτα και προσγειώθηκε στο πάτωμα.

Το γραφείο ήταν άδειο, επομένως κανείς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο οργή προκαλεί το γεγονός ότι τόσο η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όσο και οι τοπικοί φορείς επέλεξαν να κρατήσουν κρυφό το περιστατικό.

Όπως μετέδωσε η Washington Post, οι αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, την Παρασκευή (3/5) υπερασπίστηκαν την απόφασή τους να μείνουν σιωπηλοί για ένα δυνητικά επικίνδυνο ατύχημα.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος, Ταρίκ Σέπαρντ, δήλωσε ότι δεν ήταν κάτι το «ιδιαίτερα αξιοσημείωτο» καθώς, όπως προσπάθησε να εξηγήσει όπλα αστυνομικών εκπυρσοκροτούν κατά λάθος περίπου οκτώ φορές το χρόνο».

Ούτε, όμως ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς, ούτε οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στον πυροβολισμό σε συνεντεύξεις τύπου που πραγματοποιήθηκαν από τότε που η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο και έβγαλε με τη βία τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες από αυτό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button