Οικονομία

ΑΣΕΠ: Περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας – «Μπαράζ» προσκλήσεων και προκηρύξεων

Περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο «αναζητούν» μόνιμο και προσωρινό προσωπικό μέσα από τον ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προκηρύξεις που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης και περιλαμβάνουν προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Εθνικό Τυπογραφείο, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και διάφορους άλλους δημόσιους φορείς.

Τράπεζα της Ελλάδος

«Έτοιμη» είναι η νέα προκήρυξη (3Κ/2024) που αφορά στην πλήρωση 59 θέσεων μόνιμου προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Εθνικό Τυπογραφείο

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά στην πλήρωση θέσεων εργασίας στην κεντρική υπηρεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, από υποψήφιους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι διαθέτουν απολυτήριο λυκείου.

Οι ειδικότητες για την εν λόγω προκήρυξη είναι οι εξής:

  • ΤΕ Γραφιστών
  • ΤΕ Γραφικών Τεχνών ΕΙΔ. Γραφικών Τεχνών
  • ΤΕ Ηλεκτρολόγων
  • ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
  • ΔΕ Βιβλιοδετών
  • ΔΕ Καταμετρητών
  • ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
  • ΔΕ Πιεστών Λιθογράφων

Προσλήψεις Δασοπόνων

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη για δημοσίευση η Πρόσκληση/Προκήρυξη (1Γ/2024) για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας στον κλάδο/ειδικότητα ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΙΔ.ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021 (πρώτο στάδιο).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 13 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 και λήγει στις 24 Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Τα απαιτούμενα προσόντα είναι τα εξής:

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Περιθώριο μέχρι τις 8 Μαΐου 2024 έχουν για να στείλουν τα δικαιολογητικά τους οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον αναρτημένο πίνακα του ΑΣΕΠ για την ανάγκη αναπληρώσεων υποψηφίων που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τις θέσεις τακτικού προσωπικού στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών – ΚΕΑΤ), που προβλέπονται στην προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. 7Κ/2019 (ΦΕΚ 42/11.12.2019, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.).

Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ:

Υπουργείο Εργασίας

Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά πως «έχουμε ήδη προαναγγείλει, πως το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ».

Παράλληλα, πρόσκληση έχει αποστείλει ο ΑΣΕΠ για την κάλυψη 79 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της Προκήρυξης 5Κ/2023.

Δικαστική αστυνομία

Αναρτήθηκε (κλικ εδώ) η 5η Πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, από τους υποψηφίους, της κατηγορίας ΔΕ της προκήρυξης 1ΔΑ/2023.

Η προκήρυξη αφορά, μεταξύ άλλων, την πλήρωση 400 θέσεων θέσεων μόνιμου προσωπικού της κατηγορίας ΔΕ του κλάδου Δικαστικής Αστυνομίας, του αστυνομικού τομέα της «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.5049/2023 (Α΄152).

Δείτε εδώ τον πίνακα υποψηφίων για την 5η πρόσκληση:

Οι υποψήφιοι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button