Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν – Δεν θα πλημμυρίσει με τρακτέρ η Αθήνα

«Υπάρχει πλήρης πρόθεση για συνεννόηση με τους αγρότες», τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην αυριανή κινητοποίηση τονίζοντας πως με βάση τον σχεδιασμό, η Αθήνα δεν θα πλημμυρίσει με τρακτέρ.

Όπως είπε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το σχέδιο για την άφιξη των αγροτών στην Αθήνα, «Το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή, κατά το δυνατόν με απόλυτη τάξη. Έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, είναι μια πανευρωπαϊκή τάση».

Όπως τόνισε ακόμη, «υπάρχει σχεδιασμός, δεν θα πλημμυρίσει με τρακτέρ η Αθήνα» και συνέχισε μεταξύ άλλων «ερχονται συντεταγμένα με ευθύνη της τροχαίας, θα υπάρξει μια αναστάτωση, υπάρχουν ανακοινώσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ακόμη πως «από τη δική μας πλευρά υπάρχει πλήρης πρόθεση για συνεννόηση με τους αγρότες».

Ακόμη είπε: «Είναι αναγκαίο να γίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι θέλουν να εκδηλώσουν τα αιτήματά τους. Θα παραμείνουν 24 ώρες και θα φύγουν».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών ασκεί πιέσεις. Υπάρχουν θέματα πρέπει να προβληθούν, θα πρέπει οι αγρότες με σεβασμό στους πολίτες να διαδηλώσουν».

Για το περιστατικό στηνομική του ΑΠΘ, ο Υπουργός είπε: «Ο κοσμήτορας ζήτησε χθες την εκκένωση της σχολής, μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε, η αστυνομία εφυγε ως όφειλε και μετά η σχολή επανακαταλήφθηκε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button