Πολιτική

Συναντήσεις Ρουσόπουλου με Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρο Ρουσόπουλο είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 7/2 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο για την εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα εκλογή του στον ευρωπαϊκό οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Νωρίτερα σήμερα τον κ. Ρουσόπουλο δέχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο, τονίζοντας ότι είναι τιμητική η εκλογή του, ενώ έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Διάβασα την ομιλία σας, οι προτεραιότητες είναι σημαντικές και ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή αλλά και όλη η σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι προτεραιότητα κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, από την πλευρά του, εξέφρασε την χαρά του για την τιμή της ομόφωνης επιλογής του από πέντε ευρωπαϊκές παρατάξεις. «Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτό που λέγαμε μικροί στο ποδήλατο, είναι ορθοπεταλιές δεν σταματάει πότε», τόνισε. Και πρόσθεσε, πως είναι τιμή που ένας Έλληνας ηγείται του Συμβουλίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις προτεραιότητες, καθώς και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την Δημοκρατία μετά την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button