Πολιτική

Συνάντηση Μεϊμαράκη με αγρότες στη Θεσσαλία

Στα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλίας βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άκουσε τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους, τα οποία του εξέφρασαν με επιχειρήματα.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με αγρότες στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Καρδίτσα και αφού συνομίλησε μαζί τους, τους ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους, αντιλαμβανόμενο τις επιπτώσεις που θα δημιουργούσε ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και τις επιπτώσεις από το απότομο πέρασμα στην πράσινη μετάβαση, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι συνθήκες αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανακούφισης.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στο σύνολο του αγροτικού κόσμου, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, που αποτελούν τη βάση της ελληνικής οικονομίας, εξηγώντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προχωρήσει – μέσα στα περιθώρια που του επιτρέπει ο προϋπολογισμός – στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλία, μια περιοχή η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από φυσικές καταστροφές.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από τις θέσεις ευθύνης που έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόταση του ΕΛΚ, ύστερα από παρέμβαση Μεϊμαράκη, υπερψήφισε την ενίσχυση των κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης και του Αποθεματικού Επείγουσας Βοήθειας της ΕΕ και ήδη η Κομισιόν ανέστειλε ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για το 2024 στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button