Κόσμος

Ρωσία: Αποχωρεί από τον ΟΑΣΕ – Στις 21 Φεβρουαρίου ψηφίζει το κοινοβούλιο

Το ρωσικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει στις 21 Φεβρουαρίου για την αναστολή της συμμετοχής του κράτους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Ο ΟΑΣΕ, ο οποίος έχει 57 μέλη, συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, είναι ο διάδοχος ενός οργανισμού κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όπου συμμετείχαν δυτικές και σοβιετικές δυνάμεις, γράφει η REL.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο ΟΑΣΕ έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση του βέτο από τη Ρωσία.

«Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ», είπε ο Βολοντίν κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δούμας.

«Η οργάνωση στερείται ανεξαρτησίας, είναι πολιτικοποιημένη και χορεύει στο ρυθμό της Ουάσιγκτον. Το χειρότερο όμως σε αυτή την κατάσταση είναι ότι και εμείς πληρώνουμε χρήματα και είμαστε από τους μεγαλύτερους παίκτες».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button