Οικονομία

Μιχαηλίδου – ΣΕΤΕ: Έλλειψη προσωπικού και κατάρτισης τα βασικά ζητήματα στον τουρισμό

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος με την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τις μετακλήσεις εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης συζήτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνταντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παράσχη και τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο των επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς επιβάλουν την ανάγκη ενός άρτια εκπαιδευμένου, καλά αμειβόμενου προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών που θα επιτρέψουν την εισροή επισκεπτών ενός υψηλότερου προφίλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τουριστικό κλάδο. Ένα «εργαλείο» που διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά σειρά θεμάτων που έχουν κοινό παρονομαστή την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. Βασική μας προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης, προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της εθνικής οικονομίας. Η συμβολή μας στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό θα συμβάλει στη διατήρηση του brand «Ελλάδα» στη θέση που της αρμόζει: αυτήν της κορυφής».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button