Πολιτική

Μαρινάκης για κατώτατο: Στόχος η εφαρμογή του από την 1η Απριλίου – Δέσμευση να φτάσει στα 950 ευρώ

Το στόχο για εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ακόμη, πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να φτάσει τα 950 ευρώ εντός της τετραετίας.

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας πως ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία», «ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας στόχος είναι η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου» επισήμανε.

Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αγροτική μας παραγωγή

Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις ανέφερε πως «Η αγροτική παραγωγή αποτελεί κομβικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να την διαφυλάξουμε προστατεύοντας τους αγρότες και τα ελληνικά προιόντα».

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είμαστε σε μια επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 στο αγροτικό πετρέλαιο απάντησε πως «έχει γίνει δύο χρόνια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη».

Αυστηρές δικλείδες ασφαλειας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, διαβεβαίωσε πως «τα κριτήρια για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά απ΄ό,τι ισχύει στην Ευρώπη. Έχουν μπει πολλές δικλείδες ασφαλείας».

«Πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φακελάκι στη ρίζα του. Υπάρχει η πρόθεση για απογευματhttps://www.cnn.gr/tag/paylos-marinakhsινά χειρουργεία με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Η πολιτική αυτή έχει ως γνώμονα την αύξηση του ανταγωνισμού με νόμιμα μέσα των δημόσιων νοσοκομείων έναντι των ιδιωτικών» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button