Πολιτική

«Κλείδωσε» για τις 11 Μαρτίου η συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών

Για τις 11 Μαρτίου «κλείδωσε» το νέο «ραντεβού» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών, την ώρα που η κυβέρνηση αναμένεται να μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου στις Βρυξέλλες. 

Εκεί είναι στραμμένο και το «βλέμμα» των εργαζομένων του κλάδου, καθώς την προσεχή Δευτέρα (26/2) συγκαλείται η Σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και η συνάντηση της συμμαχίας του Νότου, όπου πρωτοστατεί η Ελλάδα για αναθεώρηση προβλέψεων της ΚΑΠ, που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Κατά τη σύσκεψη αυτή, η Ελλάδα αναμένεται να δώσει «μάχη» για έξι σημαντικά σημεία, τα οποία χρήζουν παρέμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, μεταξύ των σημείων αυτών είναι οι αλλαγές για τις άμεσες ενισχύσεις και παρεμβάσεις για την αγροτική ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέας παρέμβασης για την επιδότηση ασφαλίστρου με ενωσιακή συμμετοχή 200 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση φέρνει νέο αυστηρότερο πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις, που αποτελούν και κεντρικό αίτημα των μελισσοκόμων.

Τα επόμενα βήματα στα μπλόκα

Στο μεταξύ, οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον συντονισμό των δράσεών τους.

Μέχρι τότε παραμένουν στα μπλόκα, με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους, μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την περιφέρεια αποφασίστηκε πως τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα (26/2) θα συνεχίσουν να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Νέες διαδηλώσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν από αγρότες σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλία έχουν αποφασίσει ότι θα μπουν με τα τρακτέρ σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button