Πολιτική

Κασσελάκης: Παρουσίασε τους τέσσερις άξονες του εθνικού σχεδίου για το «ελληνικό όνειρο»

*Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό.

*Ευημερία και πρόοδος για όλους.

*Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.

*Πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων τα περνάει δύσκολα. Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση στο ΕΣΥ χειροτερεύει από ημέρα σε ημέρα. Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές του συστήματος υγείας, που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται δύο ταχύτητες ασθενών.

Δεν είναι το πρόβλημα της παιδείας της χώρας μας ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει δίκιο που αντιδρά, που κινητοποιείται, που διαδηλώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την αντίδραση των νέων ανθρώπων. Έφτασε στο σημείο, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών, να παρομοιάζει τους φοιτητές με ληστές.

Την ίδια στιγμή, φοβάται και τον αγροτικό κόσμο. Και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους αγρότες. Ακόμα και τους αγρότες της Θεσσαλίας. Τώρα θυμήθηκε ότι η αναστολή διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Σήμερα συναντήθηκα με τη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των αγώνων μας. Γιατί ο στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος για όλους».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τον ίδιο αλλά και συνολικά από το κόμμα, ενώ σήμανε την έναρξη της καμπάνιας για την ακρίβεια, αλλά και τη στεγαστική κρίση, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα μέτρα.

Ενημέρωσε, επίσης, την Πολιτική Γραμματεία πως διερευνάται η δυνατότητα για τη διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακών Επιτροπών και συνέδρων με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας, σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Σε δήλωσή του για τα εκπαιδευτικά ζητήματα ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια πολύ σύντομη δήλωση στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

«Η παιδεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία, οι φοιτητές δεν είναι ληστές», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στα επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και στο ΑΠΘ, αλλά κι απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button