Πολιτική

Κασσελάκης από Λονδίνο: Είμαι νεο-σοσιαλιστής – Πρότυπό μου ο Ανδρέας Παπανδρέου

«Νέο σοσιαλιστή που καταλαβαίνει τη σύγχρονη πραγματικότητα» χαρακτήρισε τον εαυτό του σε εκδήλωση του London School of Economics στο Λονδίνο, το βράδυ της Δευτέρας (19/2), ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ανέφερε ως υπόδειγμα πολιτικού στην Ελλάδα, τον οποίο θαυμάζει και τον θεωρεί πρότυπό του, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είχα πρόθεση να συμμετάσχω σε εσωτερικές εκλογές. Ήμουν στο επικράτειας σε μη εκλόγιμη θέση κατόπιν πρόσκλησης του προκατόχου μου, ο οποίος έμεινε ουδέτερος. Δεν με ενθάρρυνε να διεκδικήσω ηγεσία ούτε με αποθάρρυνε. Το αποφάσισα μόνος μου, ήταν δική μου μάχη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο του isyriza και τον θόρυβο που προκάλεσε, είπε: «Θυμίζω ότι είμαι ο αρχηγός του κόμματος. Εξελέγην λέγοντας ότι θα δώσω φωνή στη βάση. Το θέμα δεν είναι εγώ και τα όργανα του κόμματος να είμαστε ευθυγραμμισμένοι, αλλά αν αυτό που πρεσβεύουν τα όργανα είναι αυτό που θέλουν τα μέλη. Φυσικά και δεν έχω πρόθεση να δημοσιοποιήσω τα αποτελέσματα. Οι προτάσεις μου θα βασιστούν στα όσα θα πούμε στο συνέδριο, στο ερωτηματολόγιο, σε κατά πρόσωπο συζητήσεις με τα μέλη. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Προτίθεμαι να μοιραστώ τα αποτελέσματα με την πολιτική γραμματεία».

Τέλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Συμφωνώ πλήρως με την ανακοίνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγικό κόμμα, είναι κόμμα της βάσης και αυτό κάνω».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button