Ελλάδα

Ηράκλειο: Στον ανακριτή σήμερα ο λιμενικός που συνελήφθη για δωροληψία – Αρνείται τις κατηγορίες

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα το μεσημέρι ο αξιωματικός του λιμενικού σώματος που συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπορία και δωροληψία με κάποιες από τις κατηγορίες να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ένας από τους των δύο δικηγόρων του 48χρονου, κ. Κώστας Παπαμαστοράκης, ισχυρίζεται πως ο εντολέας του αρνείται ότι ζήτησε χρήματα ή άλλη ανταμοιβή και ότι εξυπηρετούσε, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις για τυπικούς λόγους, ανθρώπους με τους οποίους είχε σχέσεις οικειότητας.

Ωστόσο, αναγνωρίζει πως ήταν λάθος τελικά το γεγονός ότι αποδεχόταν ως ανταμοιβή αφορολόγητα τσιγάρα, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπαμαστοράκη, είναι γνωστό ότι υπάρχουν στα πλοία.

Δύο μήνες τον παρακολουθούσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ

Αφορμή για την αυτόφωρη σύλληψη του στάθηκε ο εντοπισμός κάποιων αφορολόγητων τσιγάρων στην οικία του, όμως οι πραγματικοί λόγοι της έρευνας είναι πολύ σοβαρότεροι.

Ο λιμενικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στην υπηρεσία για ύποπτες δοσοληψίες, δωροληψίες και συναλλαγές του ελεγχόμενου αξιωματικού.

Πηγές ενημέρωσης τοποθετούν την έρευνα σε δύο επίπεδα που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους πλοίων και με μετανάστες

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button