Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε σήμερα Δευτέρα (12/2) το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αύριο Τρίτη, εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. «Υπέρ» του νομοσχεδίου στην Επιτροπή τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετούν αύριο στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς και η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Οι τροπολογίες θα αφορούν στην Κάρτα του Αγροτικού Πετρελαίου. Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Πλαφόν κέρδους στα αγροεφόδια και ο συμψηφισμός των χρεών στον ΕΛΓΑ με τις μελλοντικές αποζημιώσεις και η δυνατότητα αποζημίωσης στο 100% σε περίπτωση θεομηνίας. Ο κ. Κόκκαλης σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις είπε ότι «ευχόμαστε ο διάλογος αυτός με την κυβέρνηση να καταλήξει κάπου αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ειλικρίνεια και όχι τοξικότητα» την οποία καταλόγισε στον υπουργό με τις δηλώσεις που είχε κάνει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button