Πολιτική

Αναδιανομή γης και Τράπεζα Αγροτικών Πιστώσεων πρότεινε ο Κασσελάκης στη Λάρισα

«Στόχος μας είναι να ακούμε διαρκώς την κοινωνία και τους φορείς της», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του στο αναπτυξιακό- περιφερειακό συνέδριο της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, το βράδυ του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης με την αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων, όπως προβλέπεται κι από το Σύνταγμα, την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην αγροτική εκμετάλλευση, καθώς κι αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πρότεινε, επίσης, δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και την ίδρυση Ελληνικής Τράπεζας Αγροτικών Πιστώσεων. με σταθερό και διαφανή τρόπο λειτουργίας.

Ζήτησε, μάλιστα, η Θεσσαλία να γίνει εργαστήριο μεταρρυθμίσεων για το μέλλον και η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει πεδίο συγκλίσεων.

Επιπλέον, πρότεινε την ανάταξη του εκπαιδευτικού συστήματος και του ΕΣΥ, έχοντας μάλιστα διάλογο με άτομο ΑμΕΑ από το οποίο ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε, επίσης, στη συγκίνησή του κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών.

«Θα αναλάβει κάποιος πολιτικός την ευθύνη; Θα πάει κανείς φυλακή για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ή για το Predator», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα διεκδικούμε για πάντα το δίκιο αυτών των ανθρώπων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας, γι’ αυτό θέλουμε μαζί σας να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας», σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας το παράδειγμα της επικράτησης Κουρέτα ως στοίχημα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Ως προς τη Θεσσαλία, υπογράμμισε πως η περιφέρεια υστερεί σε μια σειρά τομέων, δίνοντας έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: «Η Θεσσαλία πήγαινε χωρίς φρένα, χωρίς φώτα, χωρίς καθρέφτες. Μια αναπτυγμένη χώρα στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες».

Αναφερόμενος στους αγρότες, έκανε λόγο για ορατή απειλή της επισιτιστικής κρίσης λόγω και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας κι επιλογών της, υπενθυμίζοντας τις οκτώ προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αντιδράσεις τους δικαιολογούνται. Μόνο τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί η αγροτική γη. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση οφειλών».

“Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη”, κατάληξε ο κ. Κασσελάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button